"Kasia nie od dziś zalicza się do czołówki folkowych muzyków."
Moim zdaniem, być może jest tak, że pani Pytel siedzi długo na scenie folkowej
Założę się, że skończyła Akademię Muzyczną.
Niestety w moim odczuciu, czy raczej w moim odsłuchu :)
Witam,
odnosząc się do wypowiedzi p. Eweliny Grygier mam kilka uwag:
poznanskapyrka:autorem tego twierdzenia jest p. Kamil Piotrowski i uważam, że to głównie on powinien się odnieść do tego co napisał. Ja w żaden sposób nie chcę tego robić, bo jestem główną zainteresowaną i szczytem próżności byłoby temu stwierdzeniu przyklasnąć, a szczytem głupoty zaprzeczyć."Kasia nie od dziś zalicza się do czołówki folkowych muzyków."
poznanskapyrka:Moim zdaniem, być może jest tak, że pani Pytel siedzi długo na scenie folkowej
Stwierdzenie nie tyle nieeleganckie co nieprezycyjne - stoję na scenie, nie siedzę :)
poznanskapyrka:Założę się, że skończyła Akademię Muzyczną.
Nie - jestem muzykologiem.
poznanskapyrka:Niestety w moim odczuciu, czy raczej w moim odsłuchu :)
Cała Pani wypowiedź jest absolutnie subiektywną oceną sytuacji do czego ma Pani święte prawo.
Uważam, że na scenie istnieje miejsce zarówno dla tych, którzy odnoszą się do irlandzkiej kultury muzycznej wprost tworząc w duchu "tradycyjnym" oraz dla tych, których odniesienia są jedynie parafrazą, elementem inspiracji i - być może - dalekich bardzo odniesień. W dobrym jednak stylu jest jednak uczestniczenie w życiu muzycznym obok siebie z zachowaniem własnej odrębności i wzajemnego szacunku.
Z pozdrowieniami dla całego zespołu Danar
Katarzyna Pytel