"któż mógłby prawdziwiej zagrać muzykę irlandzką niż Irlandczycy... " no właśnie kto?:) 2/4 składu Parseca nie pochodzi z Irlandii. Gitarzysta jest Francuzem, a dudziarz Austryjakiem :)
Hmm... tak sobie myślę, że zespoły muz. zza granicy są praktycznie co roku (chyba tylko pierwsze edycje były czysto polskie, głowy nie dam). A może warto by było sprowadzić na Będzin jakąś renomowaną grupę taneczną, jakąś gwiazdę z kręgu tańca celtyckiego?
poznanskapyrka:Hmm... tak sobie myślę, że zespoły muz. zza granicy są praktycznie co roku (chyba tylko pierwsze edycje były czysto polskie, głowy nie dam). A może warto by było sprowadzić na Będzin jakąś renomowaną grupę taneczną, jakąś gwiazdę z kręgu tańca celtyckiego?
oj gwiazdę to chyba Riverdance ;P
a tak serio serio.. trudno byłoby kogoś znaleźć. Raz, że "znani" są głównie soliści, a nie wiem czy solista/stka byłby wystarczająco interesujący (w sensie przez 20 minut jednym ciągiem), a dwa - nie znam żadnego zespołu, który warto byłoby zaprosić. Jeżeli już to szkoły. A z kolei szkolne choreografie to już mało sceniczne raczej są.
chyba, że miałaś kogoś konkretnego na myśli? ;>